Preview

Аграрлық нарық проблемалары

Кеңейтілген іздеу

ISSUES OF AVAILABILITY OF FOOD PRODUCTS FOR THE POPULATION OF KAZAKHSTAN

Толық мәтін:

Аңдатпа

Қазақстан Республикасы халқы үшін қол жетімді тағам өнімдеріне талдау жасау ұсынылды. Азық-түлік қауіпсіздігі - әрбір тұтынушыға адамның дамуына арналған ғылыми негізделген диеталық нормалар мен шарттарға сәйкес азық-түліктің қол жетімді болуына кепілдік беретін экономиканың жай-күйі екендігі ескерілген. Республикадағы азық-түлік өнімдерін тұтыну халықтың жан басына шаққандағы тұтынудың белгіленген нормаларына сәйкес келмейтіні анықталды. Азық-түліктің экономикалық қолжетімділігі елдің азық-түлік қауіпсіздігінің маңызды аспектісі болып табылатыны көрсетілген.Оның жоғары деңгейі мемлекеттің халықтың азық-түлікке деген қажеттіліктерін қанағаттандыру деңгейіне, қалып- ты өмір сүру деңгейін қамтамасыз ететін және азық-түлік өнімдерін халықтың түрлі топта- рының азық-түлік нарығында стандартты деңгейде бағалардың және кірістердің басым деңгейінде сатып сатып ала алатынына кепілдік береді, сондай-ақ нарық арналарын ай- налып өту, яғни жеке қосалқы учаскелер мен бақшалар олардың түсу есебінен де халықтың сұранысын қанағаттандырады. Авторлар ғылыми негізделген стандарттар мен қол жетімді бағалар бойынша отандық өндірістің экологиялық таза және пайдалы тамақ өнімдерімен қамтамасыз етуде маңызды рөл атқарады деп санайды.

Авторлар туралы

G. Shakulikova
JSC «Financial academy»
Қазақстан


A. Baidalinova
JSC «Financial academy»
Қазақстан


B. Sandybayeva
Kazakh University of economics, finance and international trade
Қазақстан


Әдебиет тізімі

1. World Bank (1986). In Olowu, T.A. (ed) of proceedings of the 8th of Annual Conference of the Agricultural Extension society of Nigeria, held in Benin City, 16 - 19. United Nations Integrated Regional Information Network (2002). Food crisis Aggregates speed of HIV.

2. Agbaji, G.O., Ogunsumi, L.O, Oluoku & Akinlosotu, T.A. (2005). Survey of Yam Production system and the impact of government policies in South Western Nigeria. Journal of Food Agriculture and Environment 3(2).-pp. 222-229.

3. Food and Agriculture Organization (2004) FAO Statistics. Food and Agriculture Organization of the United Nations, Statistic Division, Socio-Economic Statistics

4. Ingawa, S.A. (2002). Keynote address at the 8th Annual conference of the Agricultural Extension society of Nigeria held in Benin City, 16-19 September, In Olowu T.A. (ed). Proceedings of the Agricultural Extension society of Nigeria.

5. Ensuring kazakhstan''s food security in the context of integration Saginova S // Prob- lems of agrimarket.-2017.-№ 3.-pp.121-124.

6. Formation of supply and demand in the agro-food market of the Republic of Kazakhstan. Gizzatova A.I. // Problems of agrimarket.- 2017.- № 1.-pp.79-85.

7. The law of the Republic of Kazakhstan of May 19. 2015 No. 314-V "About the minimum social standards and their guarantees" (with changes and additions as of 1/1/2018)

8. The standard of living of the population in Kazakhstan [Electronic resource].-2017.- URL: http://stat.gov.kz (date of the address of 25.01.2018)

9. Consumption of food in households of the Republic of Kazakhstan for 2016. [Electronic resource].-2017.- URL:http://stat.gov.kz (date of the address of 25.01.2018)

10. The order of the Minister of national economy of the Republic of Kazakhstan of December 9.2016, No.503 "About the approval of evidence-based physiological norms of consumption of food".


Рецензия

Дәйектеу үшін:


 ,  ,   . Проблемы агрорынка. 2018;(1):106-111.

For citation:


Shakulikova G.T., Baidalinova A.S., Sandybayeva B.A. ISSUES OF AVAILABILITY OF FOOD PRODUCTS FOR THE POPULATION OF KAZAKHSTAN. Problems of AgriMarket. 2018;(1):106-111. (In Russ.)

Қараулар: 218


ISSN 1817-728X (Print)
ISSN 2708-9991 (Online)