Preview

Аграрлық нарық проблемалары

Кеңейтілген іздеу

ЦЕНООБРАЗОВАНИЕ НА РЫНКЕ ЗЕРНА И ПРОДУКТОВ ЕГО ПЕРЕРАБОТКИ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Бидай мен одан жасалған өнім нарығындағы бағаның қалыптасу ерекшеліктеріне байланысты маңызды мәселелер қарастырылған. Тізбектелген кезеңдері бар астық нарығындағы бағаның қалыптасу алгоритмі; мекеменің сыртқы ортасын зерттеу, баға саясаты мақсатын анықтау, бидайды өндіру және жүзеге асыруға шығатын шығындар мен сұраныс бағасы жасалған. Жүйелік талдау әдісін қолдану арқылы бағаның қалыптасу үлгілері зерттелді: шығыс, нарықтық сұраныс, бәсекеге қабілетті. Шығын туралы ақпаратқа негізделген бидай бағасының қалыптасуына әдістемелік тәсілдер жетілдірілген. Ауылшаруашылық тауар өндіруші бағаны қалыптастыру барысында өндіріспен және оны жүзеге асырумен байланысты шығындарды белгілеп алады. Өндірістік шығындар мен күтілетін кіріс бағаның қалыптасу факторы болып табылады. Шығындардың басым бөлігін минералды тыңайтқыштар мен мұнай өнімдерін сатып алу құрайды.

Авторлар туралы

Б. Беккулиева
Университет иностранных языков и деловой карьеры
Қазақстан


Д. Разакова
Университет Туран
Қазақстан


Әдебиет тізімі

1. Гиззатова А.И. Формирование спроса и предложения на агропродовольственном рынке Республики Казахстан //Проблемы агрорынка. - 2017. - №2.- С. 79-85.

2. Рыманова Л. Регулирование ценовых отношений в организациях АПК // АПК: экономика, управление.-2016.- № 8.- С. 58-63.

3. Мichael Kugelman, Susan L. Levenstein 2013 The global farms race: land grabs, agricultural investment, and the scramble for food security. Washington, DC; London: Island Press.-237 p.

4. Кундиус В.А. Экономика агропромышленного комплекса: учебное пособие. - М.: КНОРУС, 2016. - 544 с.

5. Соболев О.С. Аграрный экспорт России и цены на продовольствие в 2016 г. // Экономика сельскохозяйственных и перерабатывающих предприятий.-2017.-№3.-С.54-61.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Беккулиева Б.М., Разакова Д.И. ЦЕНООБРАЗОВАНИЕ НА РЫНКЕ ЗЕРНА И ПРОДУКТОВ ЕГО ПЕРЕРАБОТКИ. Проблемы агрорынка. 2017;(3):73-77.

Қараулар: 161


ISSN 1817-728X (Print)
ISSN 2708-9991 (Online)